Васил Божков пред ТОПНОВИНИ: Ако ме потърсят, ще се явя веднага

12:00, 29 яну 20 25 6922 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Ако ме потърсят, ще се явя веднага, каза Васил Божков пред ТОПНОВИНИ.

Той посочи, че в момента се намира извън България, но винаги може да бъде открит по телефона. Бизнесменът обясни, че не се крие, но до този момент българските власти не са го търсили за разпит.

Във връзка с това, че днес прокуратурата и МВР извършиха претърсвания в офисите му в столицата, Божков заяви, че не знае за какво са акциите. „Ще дадем официално изявление по-късно, след като минат“, обясни той.

Рано тази сутрин органите на реда влязоха в офисите на Васил Божков на ул. "Московска". Микробус на специализираните полицейски сили има в двора на "Нове холдинг".  По същото време има проверки и в бившата резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена. Полицейско присъствие има и пред офис на "Национална лотария" на улица „Фритьоф Нансен“ в столицата. Към момента няма информация каква е причината за претърсванията на полицията и прокуратурата. 

Малко по-късно стана ясно, че прокурори и полиция са влезли и в Държавната комисия по хазарта, съобщи БНР. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира, че действията са продължение на проведената преди 10 дни акция в Комисията по хазарта по образувано досъдебно производство, водено в специализираната прокуратура. 

Главният прокурор обяви, че са задържани над 16 лица. Председателят на комисията Александър Георгиев е задържан за 24 часа.

Все още не е ясно дали има задържани или дали на някого са повдигнати обвинения. Не е известно и дали тази акция е свързана с обиските в офиси на бизнесмена Васил Божков.

Зарът е хвърлен

Припомняме, че миналата седмица Агенция "Държавна финансова инспекция" влезе на проверка в Комисията по хазарта по сигнал, че държавният тотализатор и частните лотарии са плащали различни такси на държавата и заради това хазната е ощетена с минимум 200 млн.лв. несъбрани такси от частните компании на бизнесмена Васил Божков. Проверката установи, че Комисията по хазарта е прикрила нарушения на частните лотарии и нанесените щети за хазната  надхвърлят първоначалните очаквания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама