Руска журналистка е тежко ранена в Сирия

20:13, 29 яну 20 / Свят 25 2683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руската медия РТ (Раша Тудей) съобщи, че нейна журналистка е била тежко ранена по време на обстрел на терористите в близост до град Мааррет ал Нюман, разположен в провинция Идлиб.

Главният редактор на телевизионния канал Маргарита Симонян заяви, че журналистката е в тежко състояние, съобщава ТАСС. "По предварителна информация, тя е пострадала от избухнал снаряд. Според нейния шофьор, журналистката Вафа Шабруни е жива", но тя "е получила сериозни наранявания".

Крал Абдула II предупреди за възраждане на Ислямска държава

РТ съобщи, че Вафа Шабруни, кореспондент на нейния арабски канал, е предавала от оръжейно депо, изоставено от оттеглящите се бунтовнически сили. Журналистката е откарана в болница в Хама.

Сирийските правителствени сили завзеха Маарет ал Нуман от джихадистите и съюзническите бунтовници днес, част от голяма офанзива за завземане обратно на провинция Идлиб. Поддържан от руските сили, режимът на президента Башар Асад успя да върне контрола над повечето области, които изгуби след избухването на гражданската война в Сирия през 2011 г.

Финансирана от руската държава и обвинена от критиците, че е гласът на Кремъл, РТ излъчва на руски, английски, испански, арабски и френски език. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама