Отложиха Световното по лека атлетика в Китай заради коронавируса

12:10, 30 яну 20 / Спорт 25 1931 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световното първенство по лека атлетика в зала в Нанкин ще бъде отложено заради коронавируса в Китай. Шампионатът трябваше да се проведе от 13 до 15 март тази година, но ще бъде преместен за година по-късно, предава БГНЕС.

Симптомите на грипа и коронавируса са напълно неразличими

„Знаем, че Китай прави всичко възможно, за да овладее новия коронавирус и ги подкрепяме във всичките им усилия. Съветът на нашия медицински екип, който е в контакт със Световната здравна организация, е, че разпространението на коронавируса както в Китай, така и извън страната, все още е на съответно ниво и никой не трябва да продължава напред с някакви големи събития, които могат да бъдат отложени”, се казва в съобщението на федерацията.

Две българки са под наблюдение за китайския коронавирус

От световната централа поясняват, че са обмисляли преместване на първенството в друга държава и благодарят на отзовалите се градове, но в крайна сметка са взели решение да оставят домакинството на Китай, но състезанието да се проведе през следващата година. Тази промяна в атлетическия календар обаче прави нещата по-сложни за 2021 година, когато през зимата трябва да се проведе Европейско първенство в зала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама