Доживотен затвор без замяна за Мартин, изнасилил и убил 7-годишната Кристин от Сотиря

12:25, 30 яну 20 25 2655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд в Сливен осъди на доживотен затвор без право на замяна 21-годишния Мартин Трифонов, който изнасили и уби по особено мъчителен начин 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, съобщи БТА.

Съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете. Мартин Трифонов ще изтърпи наказанието си при първоначален специален режим. 

Повдигнаха три обвинения на Мартин Трифонов за убийството на 7-годишната Кристин

Магистратите в града на Сините камъни заседаваха за втори път по делото, като бяха разпитани вещото лице д-р Тома Чаушев и четирима свидетели на частните ищци- роднините на детето. Съдът прие заключението на патолога д-р Чаушев, извършил огледа на тялото и аутопсията. Според него смъртта на Кристин е била неизбежна и неминуема, причинена от съчетана травма от удари с тъпи предмети. Разпитани бяха свидетели на роднините на убитото дете, които са граждански ищци по делото.

Обвиненията срещу 21-годишния Мартин Трифонов са три - за убийство, опит за изнасилване и блудство с малолетно дете. Пред съда, окръжният прокурор Пламен Стефанов заяви, че обвиняемият, макар и млад, е обществено опасен, а деянието е извършено в условията на опасен рецидив. По думите на обвинителя, младежът няма ценностна система, а задоволява първичните си потребности. Затова и прокурор Стефанов поиска доживотна присъда.

Психологичната експертиза на Мартин е показала, че страда от личностно разстройство, но е съзнавал какво извършва. Прокурорът посочи още, че не открива смекчаващи обстоятелства, освен самопризнанията му.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест. Защитникът на Трифонов не пожела да застане пред медиите и да обясни, дали ще обжалва постановлението на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама