В събота ще е слънчево

07:30, 01 фев 20 25 2299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В събота ще е предимно слънчево, с повече облаци преди обяд над планините и Източна България. Запад-северозападният вятър постепенно ще отслабва и до вечерта в повечето райони ще стихне. Минимални температури между 2 и 7 градуса, на места в районите защитени от вятъра - около и малко под нулата. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 13 и 18 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в часовете преди обяд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 16 градуса. Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево с повече облаци в сутрешните часове. Преди обяд ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад. Максимална температура на 1200 метра - около 10, на 2000 метра - около 3 градуса.

В неделя за кратко вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите относително ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на изолирани места ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 13 и 18 градуса.

В началото на следващата седмица от запад-югозапад ще се пренасят топли въздушни маси и температурите значително ще се повишат и на места ще достигнат 20 градуса. Ще бъде предимно слънчево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама