Започна изграждането на водопровода към Перник

18:10, 31 яну 20 25 2755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До средата на февруари се ограничава движението по 1,2-километров участък от третокласния път III-1801 Големо Бучино - Перник, поради изграждането на водопровода на Перник.

За извършване на необходимите строителни работи се спира движението в участъка от разклона за с. Люлин до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Удължават бедственото положение в Перник със седмица

Обходният маршрут е АМ „Струма“ - общински път до с. Люлин – път III-802 Дивотино - Перник.

Припомняме, че на 28 януари с 56 гласа "за" и един въздържал се в лицето на Волен Сидеров, Столичният общински съвет прие спасителния план на държавата за преодоляване на водната криза в Перник.

МОСВ започва проверки на водовземанията на всички ВиК

Предложението на правителството бе градът да се снабди с вода от язовир „Белмекен“, през „Бели Искър“ и водопреносната мрежа на столицата. Така бедстващият миньорски град ще получи вода за питейни нужди с изграждането на 13.5 км трасе от Мало Бучино до квартал "Мошино".

Перничани са на воден режим от 18 ноември 2019 г. Първоначално вода беше пускана за 10 часа през деня, след това по 8 часа, а в момента Перник е на режим, при който се пуска вода до гражданите само по 7 часа на ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама