215 деца са подали заявления за подкрепа от 17-ото издание на „Българската Коледа“

11:30, 01 фев 20 25 2005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 215 заявления за подпомагане на деца са постъпили в Администрацията на президента от началото на 17-ото издание на благотворителната кампания под патронажа на държавния глава „Българската Коледа“.

Исканията са основно за диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства, съобщават от прессекретариата на президента.

„Българската Коледа“ дари съвременен дихателен апарат на “Пирогов”

Приемането на заявления за подпомагане на деца от „Българската Коледа“ продължава през цялата година. Целогодишно се набират и дарения за инициативата. 

От стартирането на седемнадесетото издание на кампанията на 29 декември 2019 г. до настоящия момент получените средства чрез банкови преводи възлизат на 1 858 000 лева. Изпратените кратки съобщения и гласови обаждания са на стойност 544 000 лева. Така бюджетът, с който „Българската Коледа“ 2019/20 разполага, е 2 400 000 лв.

Родител на дете с церебрална парализа: „Българската Коледа“ носи надежда

Кампанията, която ще продължи през цялата 2020 година, е под наслов „Да дарим бъдеще на болните деца“, а целите – подпомагане на нуждаещи се от лечение и рехабилитация деца, и осигуряване на съвременна високотехнологична апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация.

Редът за кандидатстване за подпомагане е публикуван на сайта на кампанията https://www.bgkoleda.bg/red-na-kandidatstvane 

Постъпилите заявления за подпомагане се разглеждат от Комисията и Експертния съвет към инициативата. За формиране на становище по всяко заявление се използва предоставената от заявителите информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама