Арестът на Васил Божков е официално потвърден от ОАЕ

15:30, 02 фев 20 25 3798 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Арестът на издирвания хазартен бос Васил Божков заедно с още две лица е официално потвърден, съобщи главният прокурор Иван Гешев пред журналисти във Варна, предаде DarikNews.bg

Васил Божков е арестуван

"Има официално потвърждение от Обединени арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две обвинени лица", заяви той. Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена до момента и в други такива случаи, поясни той.

"Правили сме го досега и за Цветан Василев, и за Арабаджиеви, и за Баневи, и за Димитър Желязков. Действаме по същия начин и виждате резултатите", коментира Гешев.

В ОАЕ е бил арестуван и собственикът на мажоритарния пакет акции във футболен клуб "Левски" - Георги Попов, съобщи bTV. Попов има обвинение за участие в организирана престъпна група. То му беше повдигнато заедно със 7-те обвинения на Божков.

По повод питането до КС и записите на президента и шефа на ВВС, главният прокурор уточни, че Румен Радев не се разследва в момента.

"Няма разследване около президента в момента. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващия прокурор, според който има нарушение на чл. 103 от конституцията, и аз питам Конституционния съд. Какво трябваше да направя аз с това дело - да го изтрия, да го унищожа? Постъпих по единствения възможен начин - да сезирам КС", каза Гешев. "Няма лично отношение и не водят се лични битки, а битката е за спазване на закона. Защитни тези може да има всякакви от хората, които евентуално са нарушили закона", каза още Гешев.

11 души са задържани при спецакция на прокуратурата и МВР

"Започва организирана дейност на държавата за борба с битовата престъпност", заяви още Гешев пред репортери.

Има драстичен спад на ало измамите, допълни главният прокурор и каза, че до края на годината българските граждани ще живеят много по-спокойно.

По отношение на отпадъците от Италия, Гешев категорично заяви, че тази практика няма да продължи. "Или ще спрат да тровят гражданите, или ще се срещнат със съда", допълни главният прокурор.

Във Варна беше и екоминистърът Емил Димитров. "Ще бъдат затворени вносители на отпадъци, каза министърът на околната среда и водите. Всички отпадъци да се върнат в Италия за сметка на вносителите", заяви Димитров. Той пожела квота от 50% горене на български отпадъци и после да се приемат чужди.

"Цялата държава са решени да решат проблема", посочи още главният прокурор Иван Гешев.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама