Гърция планира изграждането на 20 нови центрове за мигранти

10:58, 03 фев 20 / Свят 25 1791 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на Гърция планира да построи 20 нови центрове за бежанци и мигранти с капацитет между 500 и 2000 човека всеки, съобщава изданието „Real news“, цитирано от БГНЕС.

Предвидено е тези центрове да функционират по различен от познатия досега начин. В тях ще бъдат настанявани лица, които имат право на убежище и попадат в графата на т.нар. „контролирани” обекти.

Гърция спира мигрантите с плаваща преграда

На входовете на тези центрове ще има поставени електронни системи, а всеки един от бежанците ще разполага с карта със специфичен баркод за влизане и излизане от обекта. По този начин ще бъде избегната ситуация, при която липсва контрол върху влизащите и излизащите от миграционните центрове.

Новите центрове се планира да бъдат изградени на Пелопонес, Крит, в Централна и Северна Гърция, както и в Епир.

Гърция създаде Министерство за миграция и убежище

Подробният план на правителството ще бъде обсъден по време на утрешното заседание между министъра за миграцията и убежището Нотис Митарас, заместник-министъра и национален координатор по бежанския въпрос Алкивиадис Стефанис и министъра на вътрешните работи Такис Теодорикакос. До края на месеца се очаква да бъде взето окончателно решение по този въпрос.

Гръцкото правителство вече обяви, че сега съществуващите лагери на островите ще бъдат затворени и ще се изградят нови центрове от затворен тип.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама