Предупреждение за уволнение за учителката, накарала деца да плюят по съученик

19:10, 03 фев 20 25 3444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учителката Вера Маратилова е наказана с предупреждение за уволнение, това съобщи директорката на училище „Проф. Иван Батаклиев“ Даниела Кемчева, в което учителка накара третокласници да заплюят съученик за наказание, предава DarikNews.bg.

Директорката заяви още, че Маратилова съжалява за случилото се и е обяснила, че в края на работния ден е изтървала нервите си.

Учителка накарала третокласници да заплюят съученик за наказание

Шефката на РУО – Пазарджик Валентина Кайтазова поднася извиненията си на родителите на детето. „Недопустимо е подобно поведение от страна на учителката. Има друг начин и друг ред, по който децата да бъдат наказвани”, подчерта Кайтазова, но уточни, че РУО няма правомощия да наказва педагожката.

„Всичко е в правомощията на директорката на училището. Тя е в състоянието да наложи дисциплинарно наказание на учителката”, добави шефката на РУО-Пазарджик. Тя допълни, че става дума за нелепа ситуация, при която преподавателката е реагирала неадекватно. До този момент срещу нея не е имало сигнали и оплаквания от родителите, които много я харесвали.

„Надявам се да е инцидентен случай. Предстои в училището да се организира родителска среща, да се проведат разговори по повод на това, как следва да се процедира с деца, които не спазват реда в училището, за да може да се избягват подобни ситуации в бъдеще”, посочи Валентина Кайтазова.

„Преподавателката е невероятен и иновативен учител, тя е добър педагог с 25 години педагогически стаж и има подкрепата на родителите. Те внесоха подписка в нейна защита”, посочи Кемчева. Директорката допълни, че детето е преместено в друго училище.

По думите й с него досега повече се е занимавала бабата, отколкото родителите му. Даниела Кемчева добави, че учителката е провела родителска среща и се е извинила на родителите от класа за случилото се. Директорката окачестви поведението й в тази ситуация като непрофесионално и недопустимо.

Ръководството на училището разработва програма под надслов „Изкуството да общуваме” -  цикъл от игри, с които през втория учебен срок ще се занимават децата от класа, а също и от останалите класове в учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама