Трима души са в хасковската болница със симптоми на коронавирус

10:17, 04 фев 20 25 3725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима пациенти със симптоми на коронавирус са настанени в Инфекциозното отделение на хасковската болница, съобщи bTV. Болните са се завърнали от чужбина и заради риска да са носители на опасния вирус са изолирани до отхвърляне на диагнозата. Кръвни проби и от тримата пациенти са изпратени в Националната референтната лаборатория за изследване.

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Красимира Кинова заяви, че според нея не става дума за коронавирос, но са взети превантивни мерки.

Българин в Китай: Никой няма право да напуска дома си, полицаи и лекари обикалят на проверки

Двама от болните са семейство от Хасково, което е било на ваканция в Тайланд. При завръщането си миналата седмица вдигат температура и са насочени от личния лекар към болницата. Приети са миналия четвъртък. Състоянието им е добро.

Третият е мъж от Хасково, който на 22 януари се е завърнал от Шри Ланка, където е
работил. В началото на февруари той се е почувствал зле, а ренгенът е показал пневмония. Заради рисковия район, от който се връща – също е пренасочен за лечение в болницата.

Първа жертва на коронавируса в Хонконг

4000 комплекта маски и ръкавици са доставени на Гранична полиция като предпазна мярка заради новия коронавирус. Маските и ръкавиците ще бъдат раздадени на служители, които охраняват големите летища у нас, както и двете морски пристанища Варна и Бургас.

От Гранична полиция напомнят, че до България няма директни полети от Китай и затова се разчита хората, пътуващи от тази дестинация, да са минали медицински проверки през летища преди българските.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама