Бордът на руската федерация по лека атлетика подаде оставка

14:25, 04 фев 20 / Спорт 25 2136 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Целият борд на руската федерация по лека атлетика подаде оставка, докато правителството се опитва да намери изход от задълбочаващата се допинг криза в страната преди Олимпийски игри в Япония. Федерацията (РУСАФ) и руското спортно министерство обявиха, че бордът предава правомощията си на работна група в рамките на Руския олимпийски комитет, след като всички негови членове подадоха оставка, пише БГНЕС.

Решението е взето, „тъй като дейностите на РУСАФ не доведоха до възстановяването статута на федерацията в атлетиката" и до „осигуряване на участие на чисти руски спортисти в международни и местни състезания", се казва в съвместното изявление, съобщава АФП. „Ясно е, че кризата в руската атлетика продължава вече пет години и това е твърде дълго време", е цитиран да казва министърът на спорта Олег Матицин, назначен на поста миналия месец.

Русия аут от Олимпийските игри в Токио

Русия е наказана от 2015 г. заради допинг скандал и се бори да възстанови правата си в атлетиката. Процесът на обратно приемане бе прекратен миналата година, тъй като Русия беше обвинена във възпрепятстване изследването на допинг пробата на състезателя по висок скок Данил Лисенко. Международната федерация по лека атлетика спря да разглежда и кои руски атлети могат да участват на Игрите в Токио като неутрални. От Русия отричат всякакви нередности. При новия министър Матицин Русия има време до 10 февруари, за да отговори относно пробата на Лисенко. Руснаците са на път да пропуснат втори поредни летни Олимпийски игри след тези в Рио през 2016 г.

Хванаха с допинг двама топ тенисисти

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама