Стартираме срещу Хърватия на Fed Cup

14:55, 04 фев 20 / Спорт 25 2175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на България ще започне в сряда участието си в турнира от група I на зона Европа/Африка на Fed Cup в естонската столица Талин. Нашите момичета попаднаха в група „А" заедно с отборите на Украйна и Хърватска. Надпреварата ще се проведе в Талин (Естония) от утре до събота, съобщиха от Българската федерация по тенис.

България е в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Капитан на България е Дора Рангелова.

Първа ракета на Хърватска е Яна Фет, която е номер 234 в света. Втората ракета Тена Лукач е номер 268, а третата Леа Бошкович номер 300. В състава прави впечатление и ветеранката Дария Юрак, която е номер 32 в световната ранглиста по двойки. Капитан на хърватките е Ива Майоли, която е достигала до четвърто място в световната ранглиста за жени.

Украйна е фаворитът в нашата група. Първата им ракета е Елина Свитолина е номер 4 в световната ранглиста. Втората ракета Даяна Ястремска е под номер 26 в света, а третата е Катерина Козлова номер 87. През миналата година България отстъпи драматично с 1-2 победи на Украйна, а Вики Томова записа впечатляваща победа над Катерина Козлова.

Отборите са разпределени в две групи (една с три отбора и една с четири). Победителите от всяка група ще играят на финал за спечелване на промоция. В група „B" са отборите на Италия, Австрия, Естония и Гърция.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама