Нинова: Радев е последователен и изпълнява ангажиментите си пред българите

16:05, 04 фев 20 / Политика 25 2798 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Радев е последователен и изпълнява ангажиментите си пред българите. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с изявлението на държавния глава, че снема доверието си към кабинета, предаде репротер на ТОПНОВИНИ.

Президентът сне доверието си от правителството

"Споделяме напълно мотивите, с които президентът каза, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов. Това бяха и мотивите ни за вот на недоверие само преди седмица. Факт е, че правителството на Борисов превърна България в сметището на Европа и света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и че стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа извън парламента. Смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България - управляват само от криза в криза, грижат се за собственото си оцеляване и това се превръща в агония за държавата. Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантират кризи. Нека всички, които искаме промяна, да се обединим и да я поискаме", заяви тя.

Нинова отрече да съществува договорка между БСП, ДПС и държавния глава, но посочи, че е нормално те да назовават общите проблеми на държавата.

"Не предвиждам бунт, ако хората искат да излязат на протест, са свободни да го направят, надявам се", каза още тя.

По думите ѝ Радев произнася тази реч от първия си ден, той е последователен - каквото е обещал и това, за което са го избрали 2 млн. българи, го изпълнява. Тя допълни, че президентът изпълнява всички свои конституционни правомощия - назовава проблемите, налага вето където има законови проблеми, свиква заседания на КСНС.

Попитана дали вместо да обеднява народа Радев не го разединява, лидерът на БСП отговори, че президентът обединява всички хора, които искат справедливост, край на корупцията, по-добър живот, чиста вода, земя и въздух, добра здравна система.

Борисов: Да се моля на Радев да ми даде доверие ли, не искам

Нинова коментира и възможността за предсрочни парламентарни избори като заяви, че преди това трябва да се въведе машинно гласуване, за да има обективен вот.

Тя обясни, че последната ѝ среща с държавния глава е била по време на заседанието на КСНС, но отказа да коментира дали са имали разговори по телефона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама