Ангелкова: Туристическите пътувания от Китай за България са малко

17:18, 04 фев 20 / Политика 25 2433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Туристическите пътувания от Китай за България са малко, така че това няма да се отрази значително на общия туристопоток. Следим изкъсо ситуацията, в момента е много рано да правим генерални прогнози. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде БГНЕС.

Проблемите свързани коронавируса и неговото разпространение се следят внимателно. Още на 24 януари е получена информация през европейската туристическа комисия от министъра на туризма и на културата на Китай, че всички туристически пътувания от тяхна страна са спрени, както вътре в тяхната страна, така и изходящите туристически пътувания.

„Незабавно сме информирали всички туристически асоциации, включително и туроператорите, които при нас са регистрирани, за да може да се предприемат необходимите мерки. Така или иначе следим всичко каквото се случва, но няма организирани пътувания след тази дата, които да са в посока от Китай към България и към Европа като цяло, това е и съгласно и забраната, която само китайско правителство, съответно чрез техния министър е наложило и за която бяхме информирани по линия на европейската туристическа комисия нашето външно министерство”, каза тя.

Ангелкова смята, че е много рано да дават прогноза за това с колко ще намалеят китайските туристите. „Нека да видим как ще се развие всичко свързано с коронавируса и как ще се отрази. Туристическите пътувания от Китай в България са малко, вие сами казахте – 30 000, така че това няма да се отрази значително на общия туристопоток, така че следим изкъсо ситуацията, в момента е много рано да правим генерални прогнози”, посочи тя.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама