Тръмп в речта си "За състоянието на съюза": Враговете на САЩ бягат, успехите се увеличават

07:10, 05 фев 20 / Свят 25 2033 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Годините на икономически упадък приключиха. Това обяви американският президент Доналд Тръмп в третата си годишна реч „За състоянието на съюза”, която изнася пред Конгреса.

Доналд Тръмп каза още, че "враговете на Америка бягат", а "успехите на страната му се увеличават". Отделно той спомена сключването на „споразумения за справедлива търговия“, които са от полза за САЩ.

Започват първичните избори в САЩ

Тръмп определи ситуацията в Съединените щати като по-стабилна от всякога, отбелязвайки успехите в икономиката и заяви, че страната отново е уважавана в света, предаде БГНЕС.

Според него броят на работните места расте, по-специално подчерта, че са регистрирани рекорден брой заети лица сред младите хора. „След избирането ми създадохме 6 милиона работни места - 5 милиона повече, отколкото прогнозираха правителствените експерти в предишната администрация“, подчерта той.

Тръмп подчерта, че безработицата спада, като нивото й сред афро-американците и ветераните достига най-ниското ниво в историята, а при жените - най-ниското ниво през последните 70 години. Той добави, че доходите на домакинства в САЩ са достигнали най-високото ниво, регистрирано някога, а доверието на потребителите е достигнало "нови невероятни висоти".

Процесът за импийчмънт на Тръмп започна със скандал

Съединените щати могат да отменят санкциите срещу Иран възможно най-бързо и да му помогнат да подобри икономиката си, ако Техеран реши да спази условията, поставени по-рано от Вашингтон, каза Тръмп. "Иранският режим трябва да се откаже от опитите за получаване на ядрено оръжие, да спре терора, смъртта и унищожението и да започне да работи в полза на собствения си народ”, заяви в речта си той.

Тръмп отново нарече убития ирански генерал Касем Сюлеймани терорист. "Сюлеймани беше най-безмилостният касапин на иранския режим, чудовище, което уби или рани хиляди американски войски в Ирак. Като водещ терорист в света, Сюлеймани ръководи действия, довели до смъртта на безброй мъже, жени и деца", заяви американският лидер.

"Имаме ясно послание към терористите: "Никога няма да избягате от американското правосъдие. Ако нападнете нашите граждани, ще се сбогувате с живота си", каза Тръмп.

Иран: Тръмп е клоун, който само се преструва, че подкрепя иранския народ

Изказването продължи 1 час и 18 минути. Президентът на САЩ не спомена нито веднъж думата "импийчмънт". Гласуването в Сената по двете обвинения срещу президента е след няколко часа.

Когато приключи речта, лидерът на Демократическата партия Нанси Пелоси демонстративно вдигна копието си от обръщението на Тръмп и го скъса. Тя изслуша словото на Тръмп за успешното му управление със стиснати устни, седейки зад гърба му. След пристигането си в залата Тръмп наруши обичая, като не се ръкува с Пелоси, която е говорител на Камарата, въпреки че тя му подаде ръка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама