Проверяват боклука под магистрала "Струма" по заповед на Борисов

13:18, 05 фев 20 / Политика 25 4092 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Тече извънредна проверка на боклука под магистрала "Струма". Тя се извършва по нареждане на премиера Бойко Борисов.

Пратил съм МВР. Главният секретар лично да отиде на „Струма“. Като свършиш, Емо, отиваш там. Тия негодници, които се укриват, дал съм ценни указания. Това днес трябва да се приключи", каза по-рано през деня премиерът Бойко Борисов, след като стана ясно, че собственикът на депото за отпадъци край Дупница не е разчистил тоновете боклуци край магистралата.

РИОСВ-Перник не успя да затвори депото за отпадъци край Дупница

Половин година след пожара под АМ "Струма" край Дупница, мястото все още е опасно, защото тонове отпадъци са струпани в непосредствена близост до съоръжението. Екоинспектори вчера бяха на място, за да връчат заповед на собственика за принудително спиране на работа. Той обаче не беше открит. 

Към момента работният процес в цеха на „Феникс-Дупница” тече нормално, предаде БГНЕС. Очаква се във фирмата да пристигнат органи на МВР, заедно с главния секретар Ивайло Иванов или служители на екоминистерството. Мярката се налага заради факта, че собственикът на депото Кольо Илиев не е получил акта за спиране на дейността му. Това трябваше да стане вчера по време на посещението на експерти от РИОСВ -Перник на мястото. Оказа се, че Илиев тогава е бил в болнични. 

Министър-председателят е прегледал тази сутрин пресата и сподели впечатленията си: „Сблъсъци, войни, ние не воюваме с никой. Ние с никой по никакъв повод не сме нарушили добрия тон. Оставям на съвестта на всеки, който го прави. Да продължава. Негова работа". 

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров също коментира създалата се ситуация около депото край Струма. „Той човекът е с крехко здраве, постоянно боледува. Този бизнес явно за него не е добре. Не знам защо продължава да се мъчи с него. Тежко му е. Трудно му е“, каза той за собственика на депото. Министър Димитров отбеляза, че той трябва да си получи съответната административна мярка.

Относно снетото доверие от страна на президента, той заяви, че няма никаква война между институциите. „Работим съвместно, допълваме се. С президентската институция няма никакви проблеми". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама