Маринела Арабаджиева остава в ареста

15:15, 05 фев 20 25 2118 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на Маринела Арабаджиева на закрито заседание на 4 февруари, съобщиха от съда.

Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Арабаджиева отново e в болница

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката ѝ за неотклонение в "домашен арест". Причината за решението беше влошеното ѝ здравословно състояние.

На следващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу това определение. От държавното обвинение мотивираха протеста си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева, които сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец”, въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли месец.

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев беше екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя беше привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама