Кола блъсна група хора в Ерусалим, 14 са ранени

08:10, 06 фев 20 / Свят 25 2122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14 души са били ранени в централната част на Ерусалим в четвъртък, след като автомобил се блъсна в група хора, събрали се в популярен през нощта район. Състоянието на един от пострадалите е критично, съобщи израелската армия, цитирана от АФП и БГНЕС.

Израелската служба за спешна медицинска помощ заяви, че била повикана около 1:45 през нощта и е "лекувала и откарала" 14 души в болници след инцидента в Ерусалим в район с барове и ресторанти.

Военен говорител каза, че армията е била запозната с твърденията за евентуална атака, извършена от човек, който управлявал превозно средство в района и ще има повече информация по-късно в четвъртък. Говорител на полицията заяви, че нападението се разследва като терористична атака.

Израелският вестник "Haaretz" цитира полицията, че провежда издирвателна операция за заподозрения шофьор на автомобила, който е успял да избяга.

До момента не е ясно какви биха могли да бъдат евентуалните мотиви на нападателя, но атаката идва на фона на засиленото напрежение между Израел и палестинците след оповестяването на противоречивия план на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама