Директорът на „Брикел”: Нямаме нищо общо с боклуците, намерени на пристанище Варна

08:33, 06 фев 20 25 2156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Брикел” няма нищо общо с боклуците, които са намерени във Варна. От 24 август 2019 г. сами поискахме да бъде спряно експерименталното изгаряне на РДФ. И от тогава в „Брикел” не са постъпвали за горене каквито и да било боклуци. Ние не носим никаква отговорност  за движението на такива”, заяви Янилин Павлов, изпълнителен директор на „Брикел” ЕАД, пред Нова телевизия.

Прокуратурата влезе във фирми на Ковачки, Ревизоро оказва съдействие

Той беше категоричен, че предприятието не е получавало отпадъци от фирмата, която е изпращач на контейнерите, намерени на пристанище Варна. "Първо нямаме разрешение да изгаряме такива боклуци. И в момента чакаме да се произнесат разследващите органи”, каза още Павлов.

По думите му когато Брикел е имала разрешение за горене на РДФ е горяла такива отпадъци и слама. И това е било продиктувано от цената на квотите.

Янилин Павлов обясни още, че няма резултати от проверката на прокуратурата и полицията. „Вчера бяха иззети документи. Оказахме пълно съдействие на разследващите органи – на прокуратурата, Икономически полиция. Случаят е свързан с контейнерите, които са открити на пристанище Варна. Всички документи ние ги предоставихме”, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама