Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Робърт Питинджър

15:05, 06 фев 20 / Политика 25 2039 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов се срещна с конгресмена от Републиканската партия Робърт Питинджър, основател и дългогодишен председател на Интерпарламентарната конференция по въпросите на сигурността, която ежегодно събира представители на американския Конгрес и европейските национални парламенти, съобщиха от ЕАЦС.

Цветанов участва в конференция на Атлантическия съвет за инициативата „Три морета“

Питинджър благодари на Цветанов за ролята му като парламентарист в утвърждаване на Интерпарламентарния формат. Също така изказа висока оценка за създадения от Цветанов през септември 2019г. Евро-атлантически център за сигурност.

Цветанов се срещна с Януш Бугайски от Центъра за европейски политически анализи

Конгресменът сподели, че следи работата на центъра и е впечатлен от аналитичния продукт и заявените позиции на ЕАЦС. В тази връзка той заяви, че ежегодната конференция на форума по сигурността ще се състои в Будапеща (Унгария) през май 2020 г., както и че има желание да покани Цветанов и експерти от ЕАЦС да се включат в конференцията.

Цветан Цветанов участва в Конференция по сигурността в Сената на САЩ

Цветанов изрази благодарност за дадената висока оценка, като излезе с предложение на форума в Будапеща да бъдат поканени и парламентаристи от Западните Балкани. По този начин тези държави ще могат да допринесат за разширяване на диалога по важни теми. Питинджър прие идеята, като сподели, че в Будапеща ще бъдат обсъждани аспекти на сигурността при въвеждане на 5G мрежите. Двете страни постигнаха договореност да обменят информация за своите инициативи, като първа стъпка ще бъде изпращането на Годишния доклад на Евро-атлантическия център за сигурност до конгресмен Питинджър и останалите организатори на Интерпарламентарната конференция по въпросите на сигурността.

Цветан Цветанов се срещна с Ян Бжежински, старши изследовател в Атлантическия съвет

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама