Изненада: Сняг през зимата

15:19, 06 фев 20 / Любопитно 25 2704 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

След поредицата от слънчеви дни, зимата отново напомни за себе си. Първият сняг у нас падна в началото на декември и от тогава - нито снежинка повече. И макар от дни синоптиците да предричат голяма снежна буря, сякаш никой не взе насериозно техните предупреждения, особено институциите у нас

Снеговалежът започна още в сряда, а в четвъртък сутринта страната беше затрупана - пътищата затворени, електричеството и транспортните връзки - прекъснати. В Кубрат дори е обявено бедствено положение. Така за пореден път снегът ни изненада през зимата. Единствените доволни от природното явление, може би са жителите на Перник, които от повече от 2 месеца са на воден режим, заради ниските нива на яз. "Студена".

Снегът традиционно се радва на голямо внимание в социалните мрежи, а когато става дума за това кой колко си е свършил работата, фантазията на потребителите няма граници. 

"Снегът пак ни изненада!", "Тази година зимата се падна в сряда", "Дали перничани събират сняг по улиците и затварят в буркани...", "Какво се вълнувате, сякаш сняг не сте виждали", "Нашият сняг бие вашия сняг",  са само част от коментарите в различните социални мрежи.

Интернет пространството беше залято и от множество карикатури и забавни клипчета за снега.


Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама