Трифонов за „мисирките“: Българските журналисти не реагираха като гилдия

17:49, 07 фев 20 / Общество 25 1646 Шрифт:
Topnovini

Шоуменът Слави Трифонов коментира в социалната мрежа Facebook използвания епитет "мисирки" от страна на министър-председателя Бойко Борисов спрямо интервюиращи го репортери. 

Вече трети ден в главата ми ехти “булю-булю-булю…” Мислех си, че това са спомени от моето детство, когато баба ми Парашкева, лека й пръст, в село Горна Митрополия гонеше пуйките с цел да не й кълват доматите. Горна Митрополия е селото, в което е роден баща ми, лека му пръст и на него, и като малък аз много често бях там. Та, там на големите мухи казват “оводи”, когато се ядосат на магарето казват “ех, жено мъжка”, а на пуйките казват... „пуйки“.

АЕЖ за „мисирките“: Реакцията на Борисов е махленска и обидна

Но това “булю-булю-булю…”, което звучи в главата ми от три дни, няма нищо общо с моето детство. То е свързано със село Банкя.

В село Банкя на мухите казват мухи, когато се ядосат псуват, обикновено на майка, а на пуйките казват мисирки. А на мисирките...казват журналисти. Извинете, обърках се – всичко се преплете в съзнанието ми. Всъщност на журналистите казват мисирки. Така ги нарече министър-председателят, който е от Банкя и “булю-булю-булю…” всъщност е негов израз.

Проф. Коста Костов напуска СБЖ: Не искам да съм пуяк сред мисирки

Но иронията и детските ми спомени не вървят. Защото е обидно. И тъжно. Защото няма никаква журналистическа гилдия. Българските журналисти не реагираха като гилдия, а “булю-булю-булю…” е звукът, с който потъва честта на българските журналисти. И наистина въобще не трябва да си задаваме въпроса “Защо сме на 111-о място по свобода на словото?” Защото “булю-булю-булю…”!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама