Павел Колев: Не знам дали „Левски“ ще изкара сезона

19:54, 07 фев 20 25 3023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Нямам отговор на този етап дали Левски ще изкара сезона, бъдещето към днешна дата не изглежда розово", това заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев след днешната среща с фенове на клуба.

Павел Колев: "Левски" е извършил всички належащи плащания

„Обсъдихме каква е ситуацията чисто финансово и как членовете на НКП могат да помогнат. Колко още Левски ще издържи, зависи какви постъпления ще постъпят. Обсъждахме кампании, възстановяване на членските карти. Бъдещето към днешна дата не изглежда розово. Вече казах, че хоризонтът ни е доста къс, финансово. По-конкретни измерения ще придобие следващата седмица и тогава ще мога да отговоря по-конкретно. Нямам отговор на този етап дали Левски ще изкара сезона", каза Колев пред репортери.

„Дали аз ще работя в Левски или не - е най-малкият проблем. Нямам контакт с Васил Божков. Нямам представа къде са акциите. Футболистите изглеждат спокойни? Значи са добри артисти, в което се съмнявам. Да, спокойни са, защото не бяха в България. Сега ще се потопят в българската действителност. Най-вероятно другата седмица ще има официално изявление от клуба", допълни още той.

Хиндлиян: Божков може да спаси „Левски“ и с по-малко вложени средства

„Опциите са много, но ситуацията в момента е патова. Не виждам какъв ход на дъската може да се направи, за да се разрешат нещата бързо. Акциите си имат приносител и трябва воля от негова страна”, завърши Колев.

Председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян увери, че феновете ще направят всичко възможно, за да помогнат финансово, но това няма да реши трайно проблемите на "сините", съобщава bTV. 

"Колкото и да ми се иска, не разполагам с инструментите да успокоя голямата фенска маса. Ние можем да сме максимално активни и да защитаваме клуба си доколкото можем. Ние сме показали, че когато сме опрени до стената, можем да сътворим нещо неочаквано, да се надяваме, че това ще се случи на 15 февруари (дербито с ЦСКА)".

Васил Божков: Ако одържавят лотарията, напускам Левски

"Ще поденем всякакъв вид финансови инициативи, за да помогнем на клуба. Практиката показва, че пари трудно се събират. Дори първоначално да се събират от еуфория, тя постепенно спада. Положението не е никак розово. Един предишен собственик депозираше акциите в касата на клуба. Моментът е труден. Не бих казал, че има обезкуражени. "Левски" е институция на 106 години, която е минала през изключително тежки периоди. Смятам, че ще се намерят варианти. Зависи от нас привържениците", коментира той.

"С мен не са обсъждани варианти за смяна на собственик. Имах възможност десетки пъти да заявя, че не съм главата на Божков и не знам какви ходове ще предприеме той. Вариантите са много, но те са хипотетични", каза още Хиндлиян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама