Най-малко 17 са убитите при нападението в Тайланд

19:47, 08 фев 20 / Свят 25 3029 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според последни данни на полицията най-малко 17 са убитите при нападението в тайландския град Накхон Рачасима, а поне 21 души са ранени, предадоха Ройтерс и ТАСС.

По-рано съобщихме, че войник от сухопътните войски на Тайланд е открил безразборна стрелба. Първо застрелял своя командир и двама войници във военна база. После отвлякъл военен всъдеход HumVee от състава на сухопътната част, след което го подкарал по улиците на града, като периодично е откривал огън по пешеходците с автомат.

Двама са убити при стрелба в университет в Тексас

Спрял е за кратко в търговски център, започнал е да стреля по посетителите, след което е избягал. Предполага се, че той е взел 16 заложници и ги държи на четвъртия етаж на търговския център.

Министерството на отбраната посочи, че силите за сигурност са обкръжили търговския център, където е избухнал пожар, допълва АФП. 

Полицейски и военни специални сили са влезли в търговския център, за да помогнат на намиращите се вътре стотици хора да избягат, заяви говорител на тайландското министерство на отбраната.

Засега не е ясно колко души все още се намират вътре. Нападателят също е в сградата. Кадри на местната телевизия "Амарин" показват как десетки хора бягат от търговския център, някои от които носещи деца.

Същевременно в сайта на посолството на Русия в Тайланд се казва, че няма загинали и пострадали чужденци в търговския център, предаде ТАСС. Военният качи кадри и видеозаписи във Facebook, в които казва, че "Никой не може да избегне смъртта". После социалната мрежа блокира акаунта му.

Мотивите на нападателя остават неизвестни. Има данни, че той е бил разгневен във връзка с имотна сделка. В социалните медии той отправил и неясни обвинения в корупция, предаде Ройтерс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама