Отмениха полети във Великобритания и Германия заради бурята Киара

20:30, 09 фев 20 / Свят 25 4139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Авиокомпаниите отмениха десетки вътрешни и международни полети заради наближаващата острова буря Киара. За днес важат предупреждения за тежки метеорологични условия - очакват се силни ветрове до 80 км/ч и проливни дъждове, предаде БГНЕС.

Няколко железопътни фирми призоваха пътниците да не пътуват днес и съобщиха за промени в разписанията, тъй като влаковете ще се движат с по-ниска скорост.

Германия се готви за бурята „Сабине"

Пътниците на фериботите също са изправени пред смущения в трафика, тъй като операторите отмениха някои услуги. Летище Хийтроу обяви, че е взело съвместно решение с авиокомпаниите-партньори да "консолидира" полетния график днес като целта е да се намали броят на отменените полети.

Около 150 полета от и за летището във Франкфурт бяха отменени днес, съобщи говорителка на летищния оператор Фрапорт (Fraport), цитирана от Ройтерс.

Този брой представлява около 13 процента от общо около 1200 излитащи и пристигащи планирани полета във Франкфурт всеки ден, уточни говорителката, като добави, че анулираните полети ще се увеличат в късния следобед, когато се очаква бурята да удари града.

Тя уточни, че за утре вече са отменени около 130 полета или една десета от всички. Най-големият германски авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) съобщи, че ще отмени полетите на късо и дълго разстояние от летището в Мюнхен утре съответно до 12 часа и 13 часа по Гринуич.

Засега не се очаква полетите на дълги разстояния до Франкфурт да бъдат засегнати, отбелязва авиокомпанията. В отделно изявление нискотарифното подразделение на Луфтханза - Юроуингс (Eurowings) - посочи, че е спряло летателната си дейност на летищата в Хамбург, Берлин, Хановер, Дортмунд, Дюселдорф, Кьолн и Щутгарт.

Германският жп оператор Дойче бан (Deutsche Bahn) също предупреди за сериозни нарушения на разписанието си в северната част на страната, като посочи, че там са спрени влаковете на дълги разстояния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама