Нинова: Партия на Радев няма да е удар за БСП, а алтернатива на ГЕРБ

09:33, 09 фев 20 / Политика 25 3010 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Не ми се струва, че президентът Румен Радев загрява за своя партия". Това заяви в ефира на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.  Относно сваленото доверие на президента към правителството, Нинова заяви, че това е резултат от последователната политика на Румен Радев.

За хипотезата кой може да загуби, ако държавният глава създаде партия, лидерът на левицата отговори, че това няма да е удар за БСП, а по-скоро алтернатива на ГЕРБ. „Не съм съгласна с оценките и внушенията, че БСП губи всички избори през последните години - спечелихме президентските избори, увеличихме броя на евродепутатите си“, категорична е Нинова. Убедено твърдя, че това е пътят и не трябва да променяме курса, допълни тя.

ГЕРБ няма да иска импийчмънт на Радев

Председателят на БСП коментира и действията на новия главен прокурор Иван Гешев от встъпването му в длъжност. „Г-н Гешев е много активен, това заслужава да се отбележи. Ще съдим тази активност по резултатите, които трябва да са осъдителни присъди. Когато видим този резултат, тогава вече може да кажем, че България е различна“, каза тя.

Правосъдният министър предлага да освободят Миталов от длъжност

Тя коментира съдия Андон Миталов, като посочи, че искането за предсрочно отстраняване на съдия Миталов е малко прекалено. „Погазват основния принцип, че всеки е невинен до доказване на противното. Твърдението, че той е корумпиран, защото е пуснал Николай Малинов най-малкото не е юридически правилно“, уточни лидерът на БСП.

Стана ясно още, че през март европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще дойде в България.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама