Йовчев: За мен гимнастиката винаги си остава голяма любов

11:29, 09 фев 20 / Спорт 25 2112 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"За мен гимнастиката винаги си остава голяма любов. Винаги съм искал да бъда успешен и хората, които са залагали на мен, да им оправдая доверието", каза Йордан Йовчев, съобщи Нова телевизия.

Йордан Йовчев е единственият гимнастик в света, участвал на 6 поредни олимпиади, от които печели един сребърен и три бронзови медала. Има четири световни титли, както и много отличия от европейски първенства. Големият спортист сложи край на спортната си кариера с бенефисен спектакъл на 23 февруари 2013 г. "След слизането от голяма сцена винаги има трудни периоди. В различни инициативи се опитвам да накарам децата да заобичат спорта. Плавно остарявам, но продължавам да тренирам", каза още Данчо.

Христо Стоичков се срещна с почитатели в Каварна

Той е сред най-именитите ни спортисти, донесъл много медали за България, но не само успехите го направиха това, което е днес - достолепен, отдаден на работата си и винаги готов да помогне. Личностните качества на Йордан Йовчев са тези, които го превърнаха в един от най-обичаните спортисти у нас. "Много неща ми е дал спортът. Все още на тази възраст участвам по шоу програми един път в годината. Не правя сложни неща, но едно от трудните упражнения трябва да ги правя поне по един път", заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама