Оставиха за постоянно в ареста двамата собственици на "кокаиновите" кашони

15:58, 11 фев 20 25 2483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция, с която двамата собственици на фирми, получатели на плодове в кашони с импергиран в тях кокаин от Колумбия, бяха задържани под стража.

В открито съдебно заседание съдът прие представените от Специализираната прокуратура 4 тома с нови доказателства. Сред тях е и съдебно-икономическа експертиза, според заключенията на която чистият кокаин в кашоните, с които в страната официално са били внесени плодове, е на стойност между 55 и 70 милиона лева на черния пазар. Посочената стойност е прогнозна стойност, доколкото прецизното й устновяване изисква повече време.

500 кг е задържаният кокаин в София

По същото досъдебно производство Специализираната прокуратура предяви обвинение и на още едно лице за съучастие и като помагач на един от вносители на „кокаиновите“ кашони. Третият обвиняем по делото умишлено улеснил извършването трафикирането на кокаина в страната не само със съвети и разяснения, но и като финансирал вноса на стоката. Той е криминално проявен и осъждан за измама. С определение на Специализирания наказателен съд от 7 февруари 2020 г. му е определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама