За втори пореден ден има спад на заразените с новия коронавирус

07:13, 12 фев 20 25 2555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Смъртните случаи от новия коронавирус в Китай вече са 1113. 97 души са починали в континенталната част от страната от вирусната инфекция вчера. За сравнение смъртните случаи през предходното денонощие са били повече - 108, съобщи bTV.

През последните 24 часа в континентален Китай са били регистрирани 2015 нови случаи на заразата - спад за втори пореден ден. Общият брой на инфектираните в страната е достигнал 44 653. 4740 от тях са оздравели, съобщават световните агенции.

До дни: Пик на коронавируса в Китай

1113 от заразените са починали, което означава смъртност от 2,49%. Общият брой на заразените в централната китайска провинция Хубей, от чийто главен град Ухан епидемията тръгна в края на декември, е 33 366.

Прогнозата на най-видния китайски експерт за новия вирус е, че епидемията може да бъде овладяна до април. Чуждестранни експерти обаче заявиха, че остават обезпокоени от разпространението на новия вирус.

Докато китайски медици уверяват, че ситуацията е под контрол, Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че новият вирус представлява глобална заплаха, потенциално по-голяма от тероризма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама