Степан Хиндлиян: Акциите на "Левски" трябва да са при феновете

09:49, 14 фев 20 / Спорт 25 2380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Необходимо е акциите на ПФК "Левски" да бъдат в ръцете на привържениците или те да имат блокираща квота при вземането на решения. По този начин няма да има задкулисие в управлението на клуба. Това заяви председателят на Националния клуб на привържениците на ФК "Левски" Степан Хиндлиян пред БНТ.

"Не сме ние хората, които да вземаме решения за собствеността, но ако акциите на клуба бъдат в привържениците, тогава може да задавате въпроси", обясни Хиндлиян. "Това обаче не значи, че феновете ще отпускат средства. Този, който дава парите, може да е рекламен спонсор чрез рекламни договори, а решенията ще се взимат от Управителен съвет с професионален екип", категоричен е Хиндлиян.

По думите му се наблюдава сериозна активизация по отношение наливането на средства за клуба, които са крайно необходими за погасяване на вноската към НАП до края на месеца.

Ултраси даряват средствата си за хореография, за да платят задължения към НАП

"Само 790 човека са дарителите, което категорично не отговаря на потенциала, който общността има. Сега въпросът е тази вълна да бъде увеличена, да се търсят способи за улесняване дарението на средства", категоричен е Хиндлиян. "Ние сме на мнение, че при такава активизация и пълен стадион утре и в следващите няколко мача, рекламодателите сами ще ни потърсят", допълни той.

Футболът е в такива условия, че без генерални средства е много трудно, коментира Хиндлиян.

В сметката на "Левски" има само 200 хил. лева

Относно офертата на голяма компания за залози да придобие собствеността на клуба срещу 8,5 млн. евро Хиндлиян каза: "Това предложение е нереалистично, тъй като собствеността на клуба се намира в "Нове Холдинг" и фирмите на Васил Божков, и ние знаем какви са неговите взаимоотношения с компанията, които предлага тези пари".

"Видяхме, че г-н Божков, с цялата финансова мощ, с която разполага, пак не беше способен да управлява клуба повече от година. Така че, този модел не е дългосрочен и дестабилизира големите клубове", заяви още председателят на фенклуба на привръжениците на "Левски".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама