В деня на виното и любовта: 91% обещават повече време за близките си

11:17, 14 фев 20 / Любопитно 25 2508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Едно от най-сериозните обещания у нас е свързано с отделянето на повече време за близките хора – 91% го споделят. 73% обещават да осъществява поне една своя мечта, а 84% вярват, че ще се усмихват повече. Това показват данните от проучване на „Галъп интернешънъл“.

74% от анкетираните заявяват, че ще казват по-често „обичам те“ през 2020 г., 12 на сто не смятат, че ще го правят, а 14% се колебаят в отговора си. По-младите са и по-склонни да си го обещават (а може би имат и повече поводи). Оказва се, че жените ще казват „обичам те“ повече, отколкото мъжете.

снимка: Галъп 

69% пък заявяват, че ще ограничат вредните си навици, 17% признават, че нямат такова намерение, а 14 на сто се колебаят. Хората с по-висок образователен статус са и по-склонни да коригират поведението си.

Празник на любовта и виното

68% твърдят, че ще засядат дърво, 63 на сто смятат, че ще вземат участие в поне една благотворителна инициатива. 33% приемат да осиновят бездомно животно – тук, очаквано, ентусиазмът не е огромен. Няма обаче и кой знае колко ентусиазъм в четенето – 48% са хората, които заявяват, че всеки месец ще прочитат по една книга. Това са двете обещания, които събират най-малко популярност, макар чувствителни дялове респонденти все пак да ги споделят.

Сравнително непопулярно е и обещанието пред себе си да харчиш по-малко пари – 53 на сто се заричат да пестят. Оказва се, че по-младите у нас, например, биха чели повече книги, но биха харчили и повече пари, за разлика от хората в по-зряла възраст.

За проучването са интервюирани 835 души „лице в лице“. Данните са от януарското изследване на „Галъп интернешънъл“, в което агенцията провери какво си обещават българите на прага на 2020 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама