От НФСБ притеснени за туризма у нас заради коронавируса

12:27, 14 фев 20 25 1875 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В своя позиция НФСБ заявява, че България трябва да предприеме крайни мерки за защита на населението и икономиката си, в частност туризма, тъй като наличието на коронавирус в България би съсипало предстоящия туристически сезон и туризма като цяло за години напред. 

Китай с нов начин за лечение на заразените с коронавируса

„Като гранична държава на ЕС настояваме категорично и спешно на граничните пунктове с Турция - „Малко Търново“, „Лесово“ и „Капитан Андреево“ да бъдат монтирани термокамери, изолатори и бъде създадена организация за транспортиране и лечение на хора със симптоми на заболяването“, посочват от партията на Валери Симеонов. Според информация от преди седмица в Турция са констатирани 12 случая на заразени с вируса, като към днешна дата броят им може и да се е увеличил.

Към настоящия момент единствените мерки, които са взети за предпазване от навлизането на вируса в България са монтираните термокамери на летищата, както и съответната организация за изолиране на заболелите.

НФСБ настоява в Кризисния щаб към премиера спешно да бъдат обсъдени и приети мерки за реализацията на горното предложение, както и да се разработи авариен план, включващ дори и крайни мерки срещу навлизането на вируса в България.

ЕС е създал работна експертна група с Китай за коронавируса

Новият коронавирус, известен вече като вирус от Ухан, е изключително опасно заразно заболяване с висок процент смъртност и все още неустановен произход, както и методи за лечение. Същият, по официална статистика вече е взел над 1500 жертви, а заразените са над 64 000 души в целия свят. Разпространението му е мълниеносно и процентът на смъртните случаи е изключително висок, като всяко денонощие умират по около 116 души. Според консултанта на Световната здравна организация Айра Лонджини има риск коронавирусът да зарази две трети от човечеството.

Данните сочат, че се увеличава броят на заразените в държавите от ЕС. Към 03.04 ч. на 14 февруари Германия има 16 заразени, Франция – 11, Великобритания – 9, Италия – 3, Испания – 2. Засегнати са също така Финландия, Швеция и Белгия. Във връзка с масовото разпространение на смъртоносно опасния коронавирус, вчера в Брюксел беше проведено заседание на министрите на здравеопазването на страните-членки на ЕС. На срещата бе взето решение за предприемането на строги мерки за недопускане на разпространението на вируса, тръгнал от Китай, като особено внимание бе обърнато върху мерките по външните граници на Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама