Коби Брайънт сред финалистите за „Залата на славата“ на НБА

16:12, 15 фев 20 / Спорт 25 2586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петкратният шампион на НБА Коби Брайънт, легендата на A Lakers, който почина миналия месец при хеликоптерна катастрофа, попадна сред осемте финалисти за баскетболната „Зала на славата“.

Брайънт, 18-кратен участник в „Мача на звездите“, се очаква да попадне сред безсмъртните в спорта на церемонията в Спрингфийлд, Масачузетс, предаде БГНЕС. Обявяването на влезлите в „Залата на славата“ ще стане на 4 април в Атланта, а церемониите в Спрингфийлд – между 28-30 август.

Хеликоптерът на Коби Брайънт е бил в изправност

Сред останалите баскетболисти, попадащи за първи път сред финалистите, са 15-кратният участник в „Мача на звездите“ и трикратен „Най-полезен играч“ в НБА финалите Тим Дънкан, 15-кратният участник в „Мача на звездите“ и деветкратен избор в „Най-добрия дефанзивен тим“ в НБА Кевин Гарнет, и десеткратната участничка в „Мача на звездите“ и четирикратна олимпийска шампионка Тамика Кечингс.

Предишни финалисти с още един шанс включват колежанските треньори Ким Мълки, Барбара Стивънс, Един Сътън и двукратният шампион Руди Томянович. Трагичната смърт на Брайънт на 41-годишна възраст, заедно с 13-годишната му дъщеря Джана и още седем други души, повлия на селектираните за „Залата на славата“.

Какво наследство остави Коби Брайънт

„Знаехме, че този клас има потенциала да бъде един от най-историческите за всички времена. Смъртта на Коби Брайънт ни остави в състояние на дълбока скръб и сме горди да почетем неговото наследство, като отдадем почит и на останалите седем лица, които значеха толкова много за нашия спорт. Поздравяваме нашите финалисти и тези, които ги подкрепиха по време на техните кариери. Очакваме с нетърпение да разкрием Клас 2020 на Финалната четворка в Атланта“, сподели президентът на „Залата на славата“ Джери Коланджело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама