Слави Трифонов направи римейк на партията си

20:10, 16 фев 20 / Политика 25 4049 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шоуменът Слави Трифонов учреди отново политически проект в пълно медийно затъмнение, предаде БГНЕС.

Слави Трифонов учредява партия "Има такъв народ" на 16 февруари

Това е вторият опит на телевизионния водещ да създаде партия, след като съдът отказа да регистрира „Няма такава държава“. Магистратите решиха, че е недопустимо за символ на партията да бъде използвано българското знаме в бяло, зелено и червено на фона на синя длан. Според върховните съдии това противоречи на закона и последователна и непротиворечива е досегашната практика на съда да отказва регистрация при такова нарушение. Другата причина за отказа е името на партията - според съдиите то дава оценка, което е недопустимо.

Съдът не спря Трифонов, прави нова партия

Учредителното събрание се състоя в столичен хотел. Самият Трифонов влезе от заден вход на хотела и заобиколи чакащите го медии.

На излизане новите делегати също решиха да се гонят с медиите и да не отговарят на техните въпроси. Някои от тях дори отказаха да назоват името на председателя на партията.

"Днес беше учредителното събрание на политическа партия "Има такъв народ"", написа самият Трифонов на стената си в социалната мрежа "Фейсбук" часове след събитието. Той публикува и кадри от събранието: 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама