Гешев: Радев, Борисов и Каракачанов да не си правят вятър с устата

12:30, 17 фев 20 25 4386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев накъде да гледа прокуратурата, премиерът Борисов кой да бъде размазан, бизнесменчета и социално слаби консултанти като Домусчиев и Ковачки и те дават акъл. Каракачанов и Нинова също се упражняват с прокуратурата. Вместо да си правят вятър с устата, да си свършат работата, за която са избрани. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в Чирпанско за поредната акция срещу битовата престъпност. "Няма да допуснем прокуратурата да бъде замесвана в дребни игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави и какво да не прави", подчерта Гешев.

Борисов: Когато партията на Радев ме подслушваше, не обвиних никого

"Ние знаем какво трябва да свършим, българските граждани очакват да осигурим ред и спокойствие. Прокуратурата е наясно със себе си, знае срещу какво се изправя. Прокуратурата много добре знае какво ще свърши и какво очакват българските граждани. Нямаме нужди да бъдем съветвани и да ни замесват в дребни политически игрички", повтори Гешев. "За нас е важно да има наказателна отговорност", добави още главният прокурор.

Изпращаме искането за екстрадиране на Васил Божков

По отношение на Васил Божков, Гешев каза, че нямат официална информация дали е освободен от ареста. "В тези страни няма практика да се задържат милиардери, учудващо е ако е бил задържан толкова дълго време. Обикновено им се взема паспортът. Ние ще искаме екстрадицията, да се върне в България, за да бъде съден тук. Има нови обвинения и за криене на културно-исторически ценности", каза още Гешев.

Главният прокурор обсъди предприетите от Прокуратурата и органите на МВР мерки по противодействиe на битовата престъпност с кметовете на град Чирпан Ивайло Крачолов и на с. Зетьово Иван Ганев, съобщиха от Прокуратурата. Заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов Гешев подчерта, че изграденото видеонаблюдение действа превантивно срещу извършването на криминални престъпления.

Иван Гешев посети и сградата на Районната прокуратура в Чирпан. Главният прокурор отдаде почит пред войнишкия паметник в с. Зетьово, изграден в памет на 77 жители от селото, дали живота си за свободата на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама