Обвиниха задържаните при спецакцията в Чирпан и Стара Загора

20:54, 17 фев 20 25 4998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повдигнаха обвинения на задържаните 9 души при спецакцията днес в Чирпан и Стара Загора.

На двама от тях - за въоръжен обир в чирпанското село Зетьово, а на седем за кражба в особено големи размери от индустриален склад в Стара Загора.

Днес се проведе операция срещу битовата престъпност в четири населени места в Чирпанска община, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов, предаде БГНЕС. 

В Стара Загора има много добра реализация – задържани са седем души, които са извършили крупна кражба. Открадната е техника от склад на фирма. Кражбата е установена на 15 февруари.

Операцията в Чирпанско се извършва на територията на четири населени места – Зетьово, Черна гора, Свобода и Оризово. Акцията стартира сутринта и е срещу битовата престъпност. В момента по самата операция има задържани лица, с които се работи по конкретно престъпление. 

"Тези седем грабежа в цялата страна нямат нищо общо помежду си. Те не са свързани. На различни места са. Най-вероятно са различни извършители с изключение на грабежите в банка ДСК", уточни Иванов. 

Това беше поредната акция срещу битовата престъпност в страната. Разследващите действия продължават и утре, като предстоят разпити на свидетели. Тепърва ще стане ясно и дали ще има още задържани за престъпленията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама