Нова телевизия се разделя с още едно от лицата си

17:20, 17 фев 20 25 4166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След 20 години в журналистическата професия, седем от които в Нова телевизия, водещият Богомил Грозев се разделя със зрителите на медията. Той ще поеме управлението на най-стария жив град в Европа като директор на общинския институт „Старинен Пловдив“. Това обяви самият Грозев в сутрешния блок „Здравей, България“.

Каква е причината Нова телевизия да се раздели с още един от дългогодишните си кадри?

Дълго обмисляна и обсъждана промяна е това за мен. Да се разделя с екипа на Нова e много трудно и тежко решение. Благодаря за разбирането и подкрепата на собствениците на Нова Броудкастинг Груп и управителя на компанията Ива Стоянова. Няма как да не ми липсва работата тук, но се надявам, че новото предизвикателство е за добро“, сподели Богомил Грозев.

Пореден трус: Лора Крумова напусна Нова телевизия

На новата позиция той ще отговаря за опазването и закрилата на движимите и недвижимите културни ценности на Старинен Пловдив, както и за дейностите по популяризиране на българското духовно и културно-историческо наследство.

Диана Найденова вместо "Националната лотария"

„Боги е професионалист и колега, който много ще ни липсва. Новата му позиция е гордост и за нас, защото това, че лице на Нова ще управлява най-стария жив град в Европа, отново доказва качеството и потенциала на екипа ни. От сърце желаем успех на Боги, който със сигурност ще има подкрепата ни за всички прекрасни инициативи, които е амбициран да реализира“ – заяви Ива Стоянова, управител на Нова Броудкастинг Груп.

Припомняме, че през последния месец медията се раздели с още две от своите лица Валдес Радев, който е известен със своите кибер карикатури и шаржове на властимащите България, и водещата Лора Крумова. Междувременно в ефира на телевизията се завръща журналистката Диана Найденова.

Рокадите в медията зачестиха след като неин собственик стана бизнесменът Кирил Домусчиев.  През миналата година бяха освободени журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева.

Промени имаше и преди продажбата на медията. От ефир изненадващо беше свалена водещата на сутрешния блок Анна Цолова. След това телевизията се раздели с шефката на отдел "Новини" Дарина Сарелска, както и с водещия Милен Цветков.

Няколко от продуцентите и водещите в медията сами подадоха оставки - Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Уволнен от спортния сайт Gong.bg беше Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен беше договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов.

Грозев: Не си тръгвам сърдит

Да направи всичко по силите си Старият Пловдив да се върне там, където му е мястото - най-голямото културно-историческо бижу у нас. Това бяха първите думи на Грозев след новоназначението му, съобщи „24 часа“. Новинарят бе представен в общинския институт "Старинен Пловдив" от кмета Здравко Димитров, а служителите го посрещнаха с пита и мед в Балабановата къща. Грозев поиска малко време и кредит на доверие, за да навлезе в проблемите и да представи конкретни идеи.

"С Богомил сме си говорили много за Стария град. Той е свързан с Трихълмието, работил е и е живял тук, докато снимаха продуцирания от него филм "Завръщане". Имаме виждания как Старият Пловдив да върне предишния си блясък", посочи градоначалникът. С него бе и заместникът му по културата Пламен Панов, който оприличи резервата на "спяща красавица, която трябва да бъде събудена". Кметът е сигурен, че Панов и Грозев ще направят най-доброто за архитектурния комплекс.

Новинарят обясни, че е бил поканен от Здравко Димитров за поста. "Взех трудно и тежко решение, но предизвикателството си струва. Ще направя така, че софиянци като се събудят в неделя сутрин, да тръгнат към Стария Пловдив", обеща Грозев.

Част от пловдивчани посрещнаха назначението му скептично. Някои питат кои негови качества са го направили фаворит за шефското място на емблемата на града.

"20 г. съм в журналистиката, от които 7 в Нова телевизия. Не си тръгвам сърдит. Благодаря на собствениците за подкрепата. Със сигурност ще ми липсвате", заяви по-рано от синия екран на медията водещият. Той смята, че опитът, натрупан като репортер, ще му бъде от полза в управление на комплекса.

"Там има изключително много чужденци, като цяло можем да се гордеем с това наследство", коментира Грозев. От есента общинският институт е без директор, тъй като титулярът Йордан Илиев бе избран за съветник от ГЕРБ. Преди дни за зам.-директор на "Старинен Пловдив" беше назначена реставраторката доц. Елена Кантарева. Грозев каза, че ще разчита на нейния опит, както и на Рая Маринова - другата водеща фигура в института.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама