Народно творчество: Крахът на частната лотария

11:32, 18 фев 20 25 3238 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Днес "Държавен вестник" обнародва в новия си брой приетите промени в Закона за хазарта, с които се слага край на частните лотарии. От днес монопол в този сектор ще има "Българският спортен тотализатор". Още днес отнемат и лицензите на частните хазартни оператори, като преходен период няма да има. Официално се спира и продажбата на лотарийни билети, като тези, които не са продадени, трябва да бъдат унищожени до края на годината.

Краят на лотарията дойде, ами сега?

Сагата с частните лотарии започна тихо и полека в средата на декември и се разви мълниеносно. За два месеца институциите демонстрираха завидна бързина в действията си - парламентът измени закона, прокуратурата повдигна обвинения на собственика на големите частни лотарии бизнесмена Васил Божков, а Министерството на културата започна проверки на колекцията му.

За голяма част от българите търкането на лотарийни билети се превърна в нещо като религиозен риатуал, а местата за продажби - в храмове на надеждата, от които всеки си тръгва с очакване за голяма награда и нов живот. Ето защо крахът на частните лотарии беше във фокуса на общественото внимание и предизвиква вълна от коментари и шаржове. Основни герои в тях бяха бизнесменът Васил Божков, главният прокурор Иван Гешев, премиерът Бойко Борисов и инициаторът на законовите промени срещу лотариите Валери Симеонов.

Събрахме за Вас част от народното творчество по тази тема:

Обект на коментари бе самата лотария и печалбите, които обещава.

Мнозина иронично изобразиха Васил Божков като един от големите "печеливши" от лотарийни билети. 

Повод за карикатури се превърна и внезапното изчезване на Божков от България и последвалата информация за това, че се намира в Обединените арабски емирства.

Мнозина дори свързаха края на частните лотарии със зачестилите обири в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама