Стачка парализира обществения транспорт в Гърция

20:05, 18 фев 20 / Свят 25 2952 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стачка парализира обществения транспорт в Гърция. Поводът - поредната реформа в пенсионната система, която, според синдикатите, ще доведе до повишаване на възрастта за пенсиониране и ниски пенсиите при по-високи осигурителни вноски. Хиляди протестираха в Атина, Солун и други градове, съобщи БНР.

До утре сутрин продължава стачката в Гърция срещу пенсионните реформи. Фериботи и влакове не се движат. Парализиран е и градският транспорт в Атина.

Антигрипните маски в Гърция не достигат

Демонстрациите приключиха без сблъсъци, но спирането на всички видове градски транспорт в Атина доведе до задръстване на пътния трафик. Хората пътуваха с личните си автомобили по няколко часа, за да отидат на работа, но пред медиите заявиха, че подкрепят стачката срещу правителството.

Моряците са категорични, че няма да пуснат фериботи и товарни кораби до края на стачката утре сутрин. Железничарите също не отстъпват и движението на влакове е спряно. Затворени останаха днес всички държавни учреждения и общински служби. Масово се включиха в протестите учители и лекарите от държавните болници.

Протестиращите получиха подкрепа от всички опозиционни партии. Все пак се очаква парламентът до подкрепи пенсионните реформи само с гласовете на депутатите от управляващата консервативна партия "Нова Демокрация".

Хванаха българин в Гърция за телефонни измами

От МВнР препоръчаха на българите, пребиваващи в Атина или планиращи пътуване в града, да предвидят и осигурят алтернативен транспорт за придвижване и да се информират за актуалната обстановка на място, като спазват инструкциите и указанията на съответните транспортни компании и на местните власти.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; Дежурни телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107; Мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама