Ето и първите номинации за лидер на БСП

16:14, 17 фев 20 / Политика 25 4715 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Активно продължава отчетно-изборната кампания на БСП. Тя ще приключи в средата на месец март 2020 г. Вече са направени първите номинации за председател на БСП на конференции и общи събрания. До момента са преминали 11 конференции от всички насрочени в цялата страна. Някои от тях са издигнали повече от един кандидат, съобщиха от партията.

Номинациите за председател са както следва:
Корнелия Нинова – 11
Красимир Янков – 3
Кирил Добрев – 3
Георги Гергов – 2
Костадин Паскалев – 2
Сергей Станишев – 1
Михаил Миков – 1
Янаки Стоилов – 1
Лъчезар Костов – 1
Калоян Паргов – 1

Освен номинации за председател на БСП, местните структури правят и отчет за дейността си през изтеклия мандат и предложения за членове на националните и местни ръководни и контролни органи на партията.

Председателят на партията е с 4-годишен мандат. Корнелия Нинова бе избрана да оглави левицата на 8 май 2016 г. Новият лидер трябва да бъде избран напролет.

За първи път социалистите ще избират пряко своя лидер на 26-ти април, а евентуалният балотаж ще бъде на 3-ти май. За избора има специално създадена ЦИК, а предизборната кампания ще започне на 26-ти март. Комисията ще проверява дали номинираните отговарят на условията, а именно осем години партиен стаж, от които четири като член на Националния съвет.

Вътрешната опозиция е против прекия избор на председател на партията, но правилото е залегнало в Устава, и то не може да бъде променяно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама