Арабаджиеви катастрофираха с кола на съдебната власт

19:45, 18 фев 20 25 3056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобил на съдебната власт, в който като арестанти са пътували Ветко и Маринела Арабаджиеви, е катастрофирал в София, съобщи bTV.  Сигналът за инцидента е подаден малко след 19.00 ч. Колата е ударена от такси. Катастрофата е станала на кръстовището на булевардите „Дондуков“ и „Раковски“.

По първоначална информация Ветко Арабаджиев с контузия на ръката, а съпругата му е вдигнала високо кръвно.

Междувременно днес с разочарование за държавата тръгна делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви. На първото заседание от процеса съдът отказа да присъедини иск за 10 милиона от министерството на финансите, съобщи Нова телевизия.

Според подателите обвиняемите трябва да платят тези пари на държавата по три отделни задължения. Адвокатите на Арабаджиеви възразиха, че такъв иск ще усложни наказателното дело, а и част от средствата вече били изплатени.

Така, за финансовото министерство остава само възможността да заведе отделно дело за парите. Подсъдими по процеса са Ветко и Маринела Арабаджиеви, синът им и още петима обвиняеми.

Ветко Арабаджиев остава в ареста

Припомняме, че на 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари. За изпирането на пари обвинение е повдигнато на сина на Арабаджиеви – Вълчо (който не е обвинен като член на групата) в съучастие с родителите му и двама от участниците в групата.

Антикорупционната комисия иска да отнемe на Арабаджиеви имущество за почти 400 млн. лв.

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г. с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиненията.

Комисията за противодействие на корупцията наложи запор на тяхно имущество за над 310 милиона лева след получено уведомление от Специализираната прокуратура за привличането им към наказателна отговорност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама