Откриха 5 кг взривно вещество в къща на бивш военен в Дупница

11:25, 18 фев 20 25 3490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Откриха над 200 капсул-детонатора и над 5 кг. взривно вещество при обиск в дома на 76-годишния бивш военен от Дупница, който предизвика взрив, съобщи БГНЕС. Боеприпасите са намерени в пристройка тип барака до дома на мъжа. Открити са и две чанти, пълни с капсул-детонатори.

Откритото вещество е могло да взриви целия квартал, заяви директорът на РУ-Дупница Борислав Динев.

Снощи около 23.35 ч. в полицията е получен сигнал за пожар в частен имот, възникнал вследствие на работа с ъглошлайф. Дошлите пожарникари са спасили живота на собственика, след като се опитал да скрие торбите с взривните материали. Мъжът е настанен в болница с леки обгаряния. Задържан е за 24 часа. 

Жилище в Русе пламна след взрив на газова бутилка

„Аз разпоредих прекратяването на огледа поради опасност от взривяване, районът беше отцепен, при последвалото претърсване в светлата част на деня са открити детонаторите и 5 кг. пресовки взривно вещество с надпис „Скаленит”. Експертизата ще покаже какво точно е веществото”, каза Борислав Динев.

До 1982 г. арестуваният мъж е работил във военно поделение в с. Самораново, а след това е бил нает да борави с експлозиви в мини Бобов Дол.

До момента мъжът няма криминални регистрации, освен за причиняване на ПТП след употреба на алкохол.

Взривното вещество е събирано с цел колекционерство, обяснил арестуваният пред полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама