Страх в Зетьово и след акцията срещу битовата престъпност

07:45, 20 фев 20 25 2577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаните за побоя над възрастните хора в село Зетьово са освободени. Двамата мъже са били арестувани за 24 часа по закона за МВР. На този етап обаче няма събрани достатъчно доказателства и прокуратурата не им е повдигнала обвинения. Голяма част от жителите на чирпанското село заявиха, че живеят в страх.

Двамата мъже бяха задържани в понеделник по време на специализирана акция на полицията и прокуратурата за пресичане на битовата престъпност. Ден по-късно бяха освободени. Така все още няма обвинени за нападението и побоя над 83-годишната Стефка Ангелова и сина й Миньо.

Обвиниха задържаните при спецакцията в Чирпан и Стара Загора

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов съобщи, че до няколко дни се очакват резултати. "Работи се по няколко версии с различни лица, с множество лица от криминалния контингент се работи в момента, но към настоящия момент резултатите са такива, че нямаме достатъчно доказателства, за да привлечем конкретно лице към наказателна отговорност", обясни той, предаде БНТ.

Според прокуратурата не може да се каже дали става въпрос за въоръжен грабеж, защото оръжие не е било намерено.

Часове след освобождаването на двамата мъже от ареста, къщата в която живеят нападнатите Миньо и майка му, е тъмна, а вратата заключена. Заключени са и всички съседни къщи около дома на пострадалите. След нападението хората в село Зетьово живеят в страх, съобщава телевизията.

Въпреки че лампите са пуснати, вратите се заключват около шест-шест и половина всяка вечер. А съседите на пребитите Миньо и майка му Стефка отказват дори да говорят. Хората коментират и побоя, който единият от освободените - 25-годишният Иван Славов, е нанесъл на баща си в началото на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама