Валежите спират

06:41, 21 фев 20 25 1949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ще преобладава облачно време и само на отделни места ще превалява слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 6° и 11°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд - предимно значителна. Без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8° - 10°. Вълнението на морето е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.

В планините облачността ще е значителна и преди обяд на много места ще превалява сняг, под около 1000 метра - дъжд. След обяд валежите ще спират. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

И в събота ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания и намаления на облачността. Все още на отделни места са възможни слаби превалявания. Вятърът ще е от северна четвърт, слаб до умерен. Минималните температури ще са около нулата, преобладаващите максимални - между 5° и 10°.

В неделя вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад и температурите бързо и чувствително ще се повишат. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Към вечерта, вятърът ще стане северозападен и ще се усили. В понеделник ще бъде ветровито, с променлива облачност, почти без валежи. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се понижат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама