Караянчева: България не е „дъното на Европа”

12:12, 22 фев 20 / Политика 25 2960 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"България не е дъното на Европа", това написа в социалната мрежа Facebook председателят на парламента Цвета Караянчева.

Нейният коментар беше по повод на оценката на международната рейтингова агенция „Фич“, която потвърди рейтинга на страната ни на нива три пъти Б с положителна перспектива.

България може да приеме еврото през 2023 г.

„Това е поредната оценка на международна агенция за България! Не, България не е "дъното на Европа", колкото и да го повтарят някои. Подобни оценки ни окуражават да продължим усилията си за повишаване на стандарта на живот на българските граждани“, написа председателят на НС.

В оценката на агенция „Фич“ се посочва още, че през тази и следващата година се очаква растежът на икономиката ни да бъде 3,3%. Положително се оценява и предстоящото влизане на България в чакалнята за еврото. 

"Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ като перспективата за страната ни остава положителна. Рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната", написа във Facebook премиерът Бойко Борисов. 

"Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика", коментира премиерът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама