Втори трус в Турция

19:20, 23 фев 20 / Свят 25 3784 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко девет души бяха убити при земетресението, което удари Източна Турция, близо до границата с Иран. Други осем турски граждани са в критично състояние в местните болници, обяви министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, цитиран от ТАСС.

Агенцията съобщи и за втори трус, като цитира Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Земетресението от 5.8 по скалата на Рихтер е разлюляло район, разположен на границата между Турция и Иран, предаде БГНЕС. 

"След земетресението в Иран осем граждани загинаха в провинция Ван, сред тях има четири деца", съобщи още Сойлу. Поне 21 пострадали са закарани в местни болници.

Най-малко 75 иранци са пострадали при земетресението, съобщи председателят на Организацията за извънредни ситуации на Иран - Мойтаба Халеди. Седем човека от ранените са настанени в болници, като все още не е ясно какво е състоянието им.

Няколко къщи в четири села, разположени в близост до епицентъра на земетресението, са били срутени, съобщи още Халеди.

Първото земетресение с магнитуд 5,7 удари северозападен Иран близо до границата с Турция тази сутрин. Епицентърът бе на дълбочина 5 км, на 141 км западно от град Тебриз.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама