Денят накратко – 24 февруари

19:00, 24 фев 20 25 1829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ подбра водещите теми от деня в рубриката „Денят накратко“.

Коронавирусът притесни българските служби, проверяват казуса със съблеченото момче в столичния градски транспорт и още:  

***

Прокуратурата се самосезира за испанското разследване срещу Борисов

В края на миналата седмица стана ясно, че полицията и прокуратурата в Испания разследват дали Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари с крайна цел Барселона. Във връзка с твърденията, появили се в барселонското издание „Периодико“, ще бъде поискана официална информация от испанските власти. В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки.

***

Задържаха директора на Басейнова дирекция в Пловдив

Претърсвания, изземвания и разпити на свидетели бяха извършени в Басейнова дирекция в Пловдив днес. За 24 часа е задържан директорът – инж. Цветелина Кънева. Екоминистърът Емил Димитров коментира, че акцията е във връзка със сондажи, за които има издавани предписания да бъдат закрити, но това не е направено.

***

Спешна среща на службите за коронавируса

Премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на коронавируса. На него бяха обсъдени данни за разпространението на заболяването, предприетите срещу него мерки в национален и международен аспект, както и необходимите по-нататъшни действия. „Със събитията в Италия главоломно се развива ситуацията и може би ще ни трябва общоевропейско решение как да действаме“, коментира преди това Бойко Борисов по повод смъртните случаи в Италия по време на срещата си с европейския комисар по вътрешни работи Илва Йохансон, която е на посещение у нас.

От МОН препоръчаха на училищата да не организират пътувания до държави, в които има коронавирус.

***

Проверяват казуса със съблеченото момче в градския транспорт

Започна вътрешна проверка по казуса с 14-годишното момче, което беше съблечено и ограбено в столичен автобус. Днес бяха взети обясненията на шофьора на автобуса. Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че усилено се работи, за да бъдат хванати извършителите. В неделя записите от камерите в превозното средство бяха предадени на полицията. 

***

Захариева с призив към ЕС

Подкрепата на България за европейската интеграция на Западните Балкани продължава, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в Солун, където се провежда конференция „От Солун до Загреб“ в подкрепа на европейската перспектива на страните от Западните Балкани. Захариева призова да продължат с реформите, а държавите от Европейския съюз - да изпълняват обещанията си и да започнат преговори за присъединяване с Албания и Северна Македония.

***

Задържаха похитителя на момичето в Димитровград

Задържан е 25- годишният мъж, който отвлече непълнолетно момиче в Димитровград, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. Похитителят се е укривал в таванско помещение в Димитровград. Задържан е за 24 часа. Издирван е още от 2019 г. за лихварство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама