Децата от Кардам остават временно при бабата и дядото

16:22, 24 фев 20 / Крими 25 1364 Topnovini

Районният съд в Генерал Тошево гледа делото по искане за настаняване по съдебен ред на петте деца от Кардам, чийто брат почина след отравяне през октомври миналата година. Бащата на децата е в затвора, а майка им ги е напуснала в началото на декември.

За четири от децата съдът вече е решил те да бъдат временно настанени при бабата и дядото, за петото дете престои да се произнесе в законовия срок след заседанието, проведено днес, съобщава БНР. 

Доброволци събраха над 4 хил. лева за отровените деца от Кардам

Делото е заведено по искане на директора на Дирекция „Социално подпомагане“ в Генерал Тошево. В съдебната зала стана ясно, че от една година Живко Иванов и Стоянка Иванова, дядо и баба на петте деца, полагат грижи за внуците си без помощта на техните родители.

Според социалните работници става дума за деца в риск, за които временният вариант е да бъдат настанени при своите баба и дядо. Стоянка Иванова заяви, че майката на децата Росица Маринова не се интересува от тях и допълни „Продължаваме, както досега. Майката не се интересува, само за детските“.

Решението на съда е с временна мярка, като биологичните родители могат да поискат нейното отменяне.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 48 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.