Автомобил се вряза в карнавално шествие в Германия

20:34, 24 фев 20 / Свят 25 4336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобил се вряза в карнавално шествие в германския град Фолкмарзен, съобщава РИА Новости.

Германското издание „Билд” съобщава, че ранените са 30 души, 7 от които тежко. Сред тях има и деца. Не се съобщава за смъртни случаи. Полицията е арестувала шофьора – местен мъж на 29 години, и го е отвела на разпит.

Властите смятат, че шофьорът е действал умишлено, но не смятат, че става дума за терористична проява. Мотивът за нападението още не е известен. По информация на очевидци, сребрист „Мерцедес” комби е заобиколил огражденията и се е насочил към участниците в карнавалното шествие около 14:30 ч. (15:30 българско време). Шофьорът е натиснал газта и е изминал около 30 метра, преди да спре.

Появиха се твърдения, че шофьорът се е насочвал конкретно към децата. Извършителят не е бил пиян и по време на атаката е получил наранявания. По информация на телевизия RTL мъжът е откаран в психиатрична клиника.

От полицията публикуваха съобщение в Twitter, в което молят гражданите да се въздържат от спекулации и разпространение на снимки и видеоматериали от инцидента.

От съображения за сигурност властите в Хесен отмениха традиционните карнавали във всички градове на провинцията след инцидента. Полицията в Майнц също предприе мерки и включи дронове за наблюдение на пътищата с цел разпознаване на съмнителни движения на превозни средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама